Potpisan Ugovor o gasifikaciji opštine Rakovica

Bez autora
Mar 29 2012

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović i predsednik opštine Rakovica Bojan Milić potpisali su danas Ugovor o završetku gasifikacije te beogradske opštine vredan oko 7,7 miliona evra. Dužina gasovodne mreže koja se gradi u opštini Rakovica je oko 160 kilometara i potencijalno oko 16.000 potrošača će moći da se priključi na nju. Cena priključka neće biti veća od 650 evra, najverovatnije će moći da se plaća na tri do pet godina. Ovim će biti zadovoljene potrebe i građanstva i male privrede, a biće podignut i kvalitet života građana. Gasifikacija za Rakovicu veoma je važna i istovremeno uz gasovodnu mrežu će biti i optička mreža do kuća potrošača. Sa ove dve strukture očekujemo da će Rakovica uz gasifikaciju i optiku rešiti problem priliva stanovništva kojih je za deset godina oko 25.000 više.

Potpisan Ugovor o gasifikaciji opštine RakovicaGeneralni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović i predsednik opštine Rakovica Bojan Milić potpisali su danas Ugovor o završetku gasifikacije te beogradske opštine vredan oko 7,7 miliona evra.

Bajatović je na konferenciji za novinare kazao da je dužina gasovodne mreže koja se gradi u opštini Rakovica oko 160 kilometara i potencijalno oko 16.000 potrošača će moći da se priključi na nju.

Prema njegovim rečima, cena priključka neće biti veća od 650 evra, najverovatnije će moći da se plaća na tri do pet godina.

"Ovim će biti zadovoljene potrebe i građanstva i male privrede, a biće podignut i kvalitet života građana", kazao je Bajatović.

Milić je kazao da je gasifikacija za Rakovicu veoma važna i da će istovremeno uz gasovodnu mrežu biti i optička mreža do kuća potrošača.

"Sa ove dve strukture očekujemo da će Rakovica uz gasifikaciju i optiku rešiti problem priliva stanovništva kojih je za deset godina oko 25.000 više", kazao je predsednik opštine Rakovica.

Predviđeno je da gasifikacija opštine Rakovica, kako je rečeno na potpisivanju ugovora bude završena za dve godine a obuhvatiće mesne zajednice "Braća Veličković" i "Mitar Bakić", Kijevo, Kneževac, Resnik, Kanarevo Brdo i Miljakovac 3.

Rečeno je i da je predviđeno da će snabdevanje distributivnog sistema Rakovice prirodnim gasom, biti priključenjem na gasovodni sistem visokog pritiska preko tri glavne regulacione stanice "Avala", "Cerak" i "Resnik".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik